De eerste maand van Manon Drost

De eerste maand van Manon Drost

De eerste maand van Manon Drost

Graag neem ik jullie mee in mijn eerste weken bij Bluefield. Het is alweer juni, oftewel mijn proefperiode is volbracht … en succesvol!

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat je als starter met een nieuwe baan gelijk je beste beentje voortzet. Het blijft echter altijd een spannende periode. In de eerste weken kom je erachter of jouw eerste indruk van de organisatie matcht met de realiteit, je een klik hebt met je nieuwe collega’s en natuurlijk ook of jij als werknemer bevalt. Gelukkig zijn voor mij de eerste weken voorbijgevlogen en kan ik dan ook wel zeggen dat ik blij ben met deze stap in mijn carrière. Waar dat aan ligt? Als starter op de arbeidsmarkt ben je erg zoekende naar waar jouw interesses en kwaliteiten liggen. Deze zoektocht hoopte ik dan ook al werkend voort te kunnen zetten. Bij Bluefield heb ik het idee dat ik de ruimte krijg om mijzelf verder te ontwikkelen door binnen verschillende expertise units werkzaamheden uit te voeren.

Via oud-studiegenoten hoorde ik voor het eerst van Bluefield. Na hun positieve verhalen en een snel sollicitatieproces, begon mijn eerste werkdag op 1 mei. Bij Bluefield werd ik in de eerste week direct gekoppeld aan een projectteam van een net gestart project. In dit project werd ik direct in het diepe gegooid en kreeg ik veel werkzaamheden toegewezen zoals het opzetten van een organogram binnen een organisatie, het opstellen van leadsheets en het in kaart brengen van de afloop van debiteuren. Bij sommige zullen deze werkzaamheden direct vraagtekens opwekken, andere zullen direct een idee hebben waar ik het overheb. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook niet bij alles een duidelijk beeld had of zelfs nog heb maar ik krijg hier steeds meer gevoel bij. Wat in dit geval erg fijn is, is dat vragen stellen eerder een vereiste dan een mogelijkheid is bij Bluefield. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en het maakt geen verschil of je net in dienst ben of zelfs als je als enige vrouw werkzaam bent in het team. Dit maakt de drempel erg laag om op collega’s af te stappen en om in een korte periode veel kennis te vergaren. Deze drempel is nog lager door de sterk informele sfeer onderling.

De informele sfeer is er overigens niet alleen in het projectteam, maar bij Bluefield in het algemeen. Al zie je doorgaans je andere collega’s minder, is er altijd wel een moment in de week dat de meeste samenkomen zoals tijdens de gezamenlijke lunches op het kantoor van Bluefield of de wekelijkse vrijdagmiddag borrel. Al met al, een voor mij succesvolle eerste maand. Ik hoop deze ontwikkeling de komende periode in hetzelfde tempo voort te kunnen zetten, er nog meer achter te komen waar mijn interesses liggen en mij hierin te ontwikkelen. Stiekem hoop ik ook dat Bluefield nog meer Internationale projecten zal leiden en ik, net zoals je kan lezen in de blog van Frank, mijn steentje hierin kan bijdragen.

Groeten,
Manon

About The Author